Bakat dessa idag efter en väns recept. Bytte ut majsmjölet i hennes recept mot mandelmjöl. Resultatet blev dessa spröda, goda och fina fröknäcke / kex.
Recept:
2 dl mandelmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrö
0,5 dl rapsolja
2 dl kokhett vatten
Flingsalt, både lite i smeten och lite att strö över.
Blanda alla torra ingredienser, häll sen över oljan och det kokheta vattnet och rör om noga. Häll smeten på oljad plåt eller bakplåtspapper. Jag tog ett bakplåtspapper över och tryckte med händerna ut smeten så tunnt som möjligt. Strö över flingsalt och grädda fröknäcket i ugnen i 150 grader ca 1 timme.
Ha en fin måndagskväll.
Kram Veronica
<3
Åh ser jättegott ut.
SvaraRaderaKram Milla
Ja de är jättegoda, men jag gör på majsmjöl. Mor.
SvaraRaderaSer goda ut! Kanske man skulle testa endera dagen! :-)
SvaraRaderabrukar använda majsmjöl eller grovt rågmjöl och ville testa mandelmjöl (dyrt) - det blev till en grötkonsistens,fick dra på rågmjölet för att rädda situationen
SvaraRaderaSer gott ut så ska köpa hem så ska jag testa
SvaraRaderaBlev inte bra med mandelmjöl. Fick slänga hela satsen då de blev alldeles för spröda och smulades sönder i små små delar.
SvaraRaderaMin smet blev alldeles för lös, läste också kommentar att det smulade sönder så jag tog i ca 4 msk pofiber. Blev helt underbart gott och perfekt i konsistens, så tack för nytt favoritrecept med billiga ingredienser
SvaraRadera