måndag 10 februari 2014

Fröknäcke med mandelmjöl :)

Bakat dessa idag efter en väns recept. Bytte ut majsmjölet i hennes recept mot mandelmjöl. Resultatet blev dessa spröda, goda och fina fröknäcke / kex.


Recept:
2 dl mandelmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrö
0,5 dl rapsolja
2 dl kokhett vatten
Flingsalt, både lite i smeten och lite att strö över. 

Blanda alla torra ingredienser, häll sen över oljan och det kokheta vattnet och rör om noga. Häll smeten på oljad plåt eller bakplåtspapper. Jag tog ett bakplåtspapper över och tryckte med händerna ut smeten så tunnt som möjligt. Strö över flingsalt och grädda fröknäcket i ugnen i 150 grader ca 1 timme. 




Ha en fin måndagskväll.

Kram Veronica

<3



3 kommentarer:

  1. Åh ser jättegott ut.
    Kram Milla

    SvaraRadera
  2. Ja de är jättegoda, men jag gör på majsmjöl. Mor.

    SvaraRadera
  3. Ser goda ut! Kanske man skulle testa endera dagen! :-)

    SvaraRadera

Vore trevligt om du skrev en kommentar innan du lämnar sidan. Kram.